natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 24 september 2017
Fietstocht in de Gentbrugse Meersen
zondag 01 oktober 2017
Vogelwerkgroep: Oostkusttocht
zondag 01 oktober 2017
Graslandbeheer met de Gooiboeren
zaterdag 07 oktober 2017
Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen

Blikvanger

 

herfstimages

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Grote bomen- en struikenverkoop 2017

Bomenverkoop 2017-2Jaarlijks organiseert Natuurpunt Gent in de herfst een grote bomen- en struikenverkoop. De ideale gelegenheid om een uitgelezen keuze van bomen, struiken, fruitbomen, haagpakketten en houtkanten op de kop te tikken aan supervoordelige prijzen. De natuur wint daarbij dubbel, want de opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de aankoop en bescherming van natuurgebied in Gent – dit jaar specifiek naar de Gentse Damvallei.

 Omdat het lieveheersbeestje in 2017 de Gentse Soort van het Jaar is, schenken we met deze verkoop ook extra aandacht aan deze populaire keverfamilie. Naast ecologisch tuinieren, zonder pesticiden of insecticiden, kan je lieveheersbeestjes namelijk ook heel wat waardplanten bieden in je tuin.   

Misschien heb je maar een kleine stadstuin en is er niet veel plaats om bomen aan te planten. Dat is ook niet nodig, want veel haagplanten en struiken redden het prima met weinig ruimte. En waarom niet kiezen voor een groene afscherming in plaats van een bakstenen muur of een dure draadafsluiting? Of opteren om zelf een laagstam fruitboom om te vormen tot een leiboom? Een paar bessenstruiken of een sierlijk boompje vormen overigens ook een leuk geschenk voor vrienden en familie.

Heb je een tuin die groter is dan gemiddeld en kan je een klein bosje aanplanten? Bekijk dan zeker onze voorwaarden, want voor grotere aankopen voorzien wij een speciale korting.

Bestellen

Download dit bestelformulier, vul het in en mail het naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Je kan ook een bestelling plaatsen in NMC De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, Gent (bestelbonnen aan het onthaal).
We verwachten je bestelling ten laatste op zondag 8 oktober. 

Voorwaarden

- Minimumbedrag per bestelling: 10 euro

- Leden van Natuurpunt krijgen 10% korting op hun aankoop en 20% wanneer ze voor 500 euro of meer aankopen.

- Niet-leden krijgen 5% korting vanaf 125 euro en 20% vanaf 625 euro.

- Nadat we je bestelling hebben ontvangen, krijg je een factuur. Je bestelling is definitief als wij de betaling hebben ontvangen.

- Je kunt het plantgoed afhalen op zaterdag 21 oktober tussen 13u en 16u aan het nieuwe secretariaat van Natuurpunt Gent: De Stek, Driepikkelstraat 34, Mariakerke (tussen de sporthal Bourgoyen en het NMC, achter het basketbalveld)

Meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.