natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zondag 14 juni 2020
Afgelast: Levende Leiedag

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Grote Bomen- en Struikenverkoop: bestel nog t.e.m. 24 oktober

apple-4406352 1920 website

Ook dit najaar organiseert Natuurpunt Gent een Grote Bomen- en Struikenverkoop. Er staat een mooi aanbod van bomen, struiken, fruitbomen en pakketten voor hagen en houtkanten op jou te wachten. We kopen grote aantallen plantgoed bij de kwekers en kunnen daardoor het materiaal aan een interessante prijs aanbieden. Als lid van Natuurpunt krijg je bovendien extra korting! De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar het aankoopproject in de Gentbrugse Meersen. Ga verder en vul het bestelformulier in. Je kan nog bestellen tot en met 24 oktober.

Bestellen maar! 

Download hier het online bestelformulier. Stuur het ingevulde formulier vervolgens terug naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Kan je het formulier niet bewerken? Klik dan bovenaan in de gele balk op 'Bewerken inschakelen'.

Een papieren bestelformulier vind je terug in de meest recente Snep! of in het NMC De Bourgoyen. Dat kan je vervolgens opsturen naar Natuurpunt Gent, Driepikkelstraat 34, 9030 Mariakerke (Gent).

Op het bestelformulier vind je het volledige aanbod voor 2019 terug. Je kunt losse bomen en struiken bestellen en samenstellen naar keuze, maar er zijn ook samengestelde pakketten. Hieronder vind je een overzicht van de pakketten die we dit jaar aanbieden. 
 

Maar eerst praktisch: 

  • We verwachten je bestelling uiterlijk op 24 oktober 

  • Minimumbedrag per bestelling: 10 euro 

  • Leden van Natuurpunt: 10% korting en 20% korting voor aankopen van meer dan 500 euro 

  • Niet-leden: 5% korting vanaf 125 euro en 20% vanaf 625 euro 

  • Na bestelling krijg je een factuur. Je bestelling is definitief bij ontvangst van de betaling.

  • Op zondag 17 november tussen 13.30 uur en 17.00 uur haal je het plantgoed op aan De Stek, het secretariaat van Natuurpunt Gent, Driepikkelstraat 34, Mariakerke (gebouw tussen de sporthal Bourgoyen en het NMC, achter het basketbalveld) 

Pakketten van 60 stuks 

Samen met de kweker hebben we vier vaste pakketten samengesteld, elk met een eigen functie.  

Houtkant

Wie wat ruimte heeft en weinig onderhoud wenst, kan zich aan een houtkant wagen. Om de vijf tot acht jaar wordt de houtkant kort boven de grond gekapt zodat hij weer kan uitschieten. Een houtkant is zeer geschikt als schermgroen, zicht- en windscherm of brede haag. Het aanplanten gebeurt bij voorkeur met groepen van eenzelfde soort, met een afstand van één meter in en tussen de rijen. Houd zeker rekening met de goede groeikracht van zwarte els.

Het pakket: 60 stuks, met 10 stuks esdoorn, zwarte els, haagbeuk, hazelaar, lijsterbes en winterlinde. 

Bloeiende haag 

In dit pakket zit een selectie van opvallend bloeiende en vruchtrijke soorten, sommige met prachtige herfstkleuren. Door minimale snoei in het najaar bloeien de struiken ieder jaar uitbundig en dragen ze vruchten. Voorzie een plantafstand van 50 centimeter tot één meter. 

Het pakket: 60 stuks, met 10 stuks rode kornoelje, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, lijsterbes en Gelderse roos. 

Bladverkleurende haag 

Dit is een selectie van plantgoed dat mooi gevarieerde bladverkleuring vertoont in de herfst. 

Neem een plantafstand van 50 centimeter tot één meter. 

Het pakket: 60 stuks, met 10 stuks veldesdoorn, haagbeuk, rode kornoelje, kardinaalsmuts, beuk en vuilboom. 

Wildpakket

Dit pakket bevat soorten die rijkelijk vruchten en bessen produceren, ideaal als voeding voor wild en als vogelsnoepgoed. 
 
Het pakket: 60 stuks, met telkens 10 stuks hazelaar, meidoorn, vogelkers, vuilboom, hondsroos en lijsterbes. 
 

Meer info

Marino Ravier, medewerker natuurbeheer:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  
 

>> Download hier het bestelformulier en stuur het ingevuld terug naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Bedankt!