natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Corona-update

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Onlangs werden de coronamaatregelen aangescherpt. Ook Natuurpunt Gent doet er alles aan om het virus terug te dringen. Tot en met 13 december gaan het Bezoekerscentrum en Natuurpuntcafé aan de Bourgoyen dicht. Ook alle binnen- én buitenactiviteiten worden afgelast. Meer info vind je in dit overzicht.

Dit verandert vanaf 28 oktober 2020:

  • Het Bezoekerscentrum en Natuurpuntcafé aan de Bourgoyen-Ossemeersen gaan dicht. Recent nog werd het Natuurpuntcafé tijdelijk ingericht als winkel. Toch moet ook die de deuren sluiten. Daarmee volgen we richtlijn van Natuurpunt voor alle bezoekerscentra in Vlaanderen.
  • Alle binnen- en buitenactiviteiten (zoals wandelingen met een gids, beheerwerkdagen,...) worden afgelast. Beheerwerken in private bubbels van vier mogen wel nog plaatsvinden.
  • De Dag van de Natuur op 22 november wordt eveneens afgelast.
  • Het afhaalmoment van de Bomen- en Struikenverkoop op 15 november wordt uitgesteld naar 7 februari. Hiermee volgen we een op 4 november afgekondigd politiebesluit van de provincie Oost-Vlaanderen. De klanten worden persoonlijk op de hoogte gebracht en gehouden.
  • Ons secretariaat De Stek aan de Bourgoyen sluit de deuren voor het publiek. We blijven uiteraard bereikbaar via mail en telefoon van maandag t.e.m. vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

Onze natuurgebieden in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem blijven wel nog open voor iedereen die op eigen houtje wil wandelen, spelen of rusten. Geniet met volle teugen, maar respecteer de regels: hou afstand, laat geen afval achter, hou je hond aan de leiband, maak geen nodeloos kabaal en blijf op de paden.

Deze maatregelen gelden zeker tot en met 13 december. Nieuwe updates lees je op deze pagina, op Facebook en via onze nieuwsbrieven.

> Meer info over Natuurpunt en corona