natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


CORONA-update: buitenbubbels vergroten, volledig aanbod in Natuur.Winkel

VinderhoutbossenFrankMaes10518-1 smal

Vanaf 26 april 2021 worden de buitenbubbels opnieuw vergroot tot 10 personen. Dat wil zeggen dat we opnieuw buitenactiviteiten organiseren, uiteraard in beperkte groep en met respect voor alle maatregelen. In onze Natuur.Winkel aan de Bourgoyen kun je opnieuw genieten van het volledige aanbod van winkelproducten, bovenop een take-away drankje. Vanaf 8 mei kan er wellicht nog meer, maar dat wachten we nog even af. Lees verder voor een overzicht.

  • In onze Natuur.Winkel aan de Bourgoyen-Ossemeersen kun je vanaf 26 april 2021 opnieuw genieten van het volledige aanbod aan winkelproducten (ook de zogenaamd 'niet-essentiële'): vogelvoer, nestkastjes, bijenhotels, boeken, enzovoort. Je kan er ook nog steeds terecht voor een beker take-away koffie of andere drank en een woordje uitleg door een van onze vrijwilligers. Openingsuren: woensdag tot en met zondag, van 14.00 tot 18.00 uur. Hou wel rekening met de veiligheidsvoorschriften: kom liefst alleen, draag je mondmasker, hou anderhalve meter afstand en blijf niet nodeloos hangen rond de winkel.
  • Geleide wandelingen en beheerwerken kunnen opnieuw doorgaan in bubbels van 10 personen (inclusief begeleider). De lokale vrijwilligerskernen bepalen zelf in welke mate activiteiten effectief zullen doorgaan of niet. Updates voor toekomstige activiteiten vind je via de kalender.
  • Binnen- en grotere buitenactiviteiten (zoals grotere evenementen) zijn vandaag nog steeds niet mogelijk. 
  • Ons secretariaat De Stek aan de Bourgoyen sluit de deuren voor het publiek. We blijven uiteraard bereikbaar via mail en telefoon van maandag t.e.m. vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

Onze natuurgebieden in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem blijven uiteraard ook open voor iedereen die op eigen houtje wil wandelen, spelen of rusten. Geniet met volle teugen, maar respecteer de regels: hou afstand, laat geen afval achter, hou je hond aan de leiband, maak geen nodeloos kabaal en blijf op de paden.

Nieuwe updates lees je op deze pagina, op Facebook en via onze nieuwsbrieven.

> Meer info over Natuurpunt en corona