natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Bomen- en Struikenverkoop 2021: bestel nog t.e.m. 24 oktober

hazelnoot smal 2

Ook dit jaar staat er weer een mooi aanbod van bomen, struiken, fruitbomen en plantpakketten voor hagen en houtkanten op jou te wachten. Natuurpunt Gent koopt grote aantallen plantgoed bij de kwekers en kan het daardoor aan een interessante prijs aanbieden. Als lid van Natuurpunt krijg je bovendien extra korting! De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de Rosdambeekvallei, een nieuw natuurgebied in ontwikkeling tussen Afsnee en Sint-Denijs-Westrem. Lees verder om te bestellen.

Bestellen maar!

Weinig of net veel plaats?

Heel wat haagplanten en struiken hebben niet veel ruimte nodig. Waarom bijvoorbeeld niet kiezen voor een groene afscherming met de buren, in plaats van bakstenen of een dure draad? Je kunt ook laagstam-fruitboompjes kopen die voorgevormd zijn als leiboompjes. En je kent zeker mensen die je plezier doet met een paar bessenstruiken of een sierlijk boompje!

Je hebt een tuin die wel wat groter is? Bekijk hierboven dan zeker onze voorwaarden, want voor grotere aankopen voorzien we een speciale korting.

Samengestelde pakketten

Je kunt uiteraard losse bomen en struiken bestellen naar keuze, maar er zijn ook vooraf samengestelde pakketten. Samen met de kweker hebben we vier verschillende pakketten samengesteld voor vier verschillende toepassingen. Elk pakket bevat zestig stuks.

Houtkant

Wie wat ruimte heeft en weinig onderhoud wenst, kan zich aan een houtkant wagen. Om de vijf tot acht jaar wordt de houtkant kort boven de grond gekapt zodat hij weer kan uitschieten. Een houtkant is zeer geschikt als schermgroen, zicht- en windscherm of brede haag. Het aanplanten gebeurt bij voorkeur met groepen van eenzelfde soort, met een afstand van één meter in en tussen de rijen. Houd zeker rekening met de goede groeikracht van zwarte els.

Het pakket is samengesteld uit esdoorn, zwarte els, haagbeuk, hazelaar, lijsterbes en winterlinde, van elk tien stuks.

Bloeiende haag

In dit pakket zit een selectie van opvallend bloeiende en vruchtrijke soorten, sommige met prachtige herfstkleuren. Door minimale snoei in het najaar bloeien de struiken ieder jaar uitbundig en dragen ze vruchten. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket is samengesteld uit rode kornoelje, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, lijsterbes en Gelderse roos, van elk tien stuks.

Bladverkleurende haag

Dit is een selectie van houtige planten die in de herfst een mooi gevarieerde bladverkleuring vertonen. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket is samengesteld uit veldesdoorn, haagbeuk, rode kornoelje, kardinaalsmuts, beuk en vuilboom, van elk tien stuks.

Wildpakket

Hierin zitten plantensoorten die rijkelijk vruchten en bessen produceren die geapprecieerd worden door het wild en snoepgoed zijn voor vogels.

Het pakket bevat hazelaar, meidoorn, vogelkers, vuilboom, hondsroos en lijsterbes, van elk ook telkens tien planten.

 

>> Bestellen? Vul het bestelformulier in en mail het naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.