natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Gents kampioenschap Koerknallen: doe mee met jouw wijk!

onderschrift Gert Arijs voor het Gents MilieuFront smaller

Heel oktober 2022 gaat het eerste kampioenschap Koerknallen door. Die maand dagen verschillende Gentse wijken elkaar uit om de grootste 'omgekeerde TPI-score' te halen ('TPI' = Tegels Per Inwoner). Wie relatief gezien de meeste voortuinen, voorgevels, achtertuinen en andere koerkes onthardt, wint de wedstrijd en krijgt een optreden van een Gentse artiest naar keuze cadeau. 

Voel je de KNALDRANG? Geloof je dat jouw wijk de eerste Gentse Koerknalkampioen kan worden? Wil je jouw wijk mee helpen vergroenen? Meld je aan en daag meteen ook een andere wijk uit tegen wie je graag de drilboor opneemt.

De wijkteams zullen ondersteund worden vanuit het Gents Klimaatforum, die deze ludieke wedstrijd organiseert. Wat die steun inhoudt (bigbags, drilboren, bevoorrading, groepsaankoop plantgoed, ...), kom je te weten op de inspiratieavond op dinsdag 13 september (onder voorbehoud in De Koer - duhh). De onthardingsacties tijdens het kampioenschap kunnen perfect deel uitmaken van andere wijkprojecten.

De tussenstand van de Gentse KOERKNAL zal te volgen zijn via een website, naar model van het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Op deze website zal je ook inspiratie en prachtige voorbeelden vinden, waar een koerknal voor een oerknal van groene stadsnatuur heeft gezorgd.

Het Gents Kampioenschap Koerknallen is een initiatief van het Gentse Klimaatforum (https://gentsklimaatforum.be/), waar ook Natuurpunt Gent deel van uitmaakt, met de steun van Breekijzer vzw (www.breekijzer.be).

> Meld je hier aan als kapitein of deelnemer van jouw wijkteam