natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Bomen- en Struikenverkoop 2022: bestel nog t.e.m. 1 november

beeld bomen en struikenverkoop 2022 smaller

Ook dit jaar staat er weer een mooi aanbod van bomen, struiken, fruitbomen en plantpakketten voor hagen en houtkanten op jou te wachten. Natuurpunt Gent koopt plantgoed in grote aantallen bij de kwekers en kan het daardoor aanbieden tegen een interessante prijs. Dit jaar gaat de opbrengst van de verkoop volledig naar onze recentste aankoop van gronden voor meer natuur in The Loop.

Weinig plaats?

Heel wat haagplanten en struiken hebben niet veel ruimte nodig. Waarom bijvoorbeeld niet kiezen voor een groene afscherming met de buren, in plaats van bakstenen of een dure draad? Of je gevel opsmukken met een mooie klimplant? Je kunt ook laagstam-fruitboompjes kopen die voorgevormd zijn als leiboompjes. En je kent zeker mensen die je plezier doet met een paar bessenstruiken of een sierlijk boompje!

Bestellen maar!

  • We verwachten je bestelling uiterlijk op dinsdag 1 november.

  • Bestellen doe je vanaf dit jaar eenvoudig via onze webwinkel: shop.stamhoofd.be/bomenverkoop

  • Toch liever op papier bestellen? In ons Natuur.Café vind je een handvol papieren bestelformulieren. Je vindt het café in het Natuurcentrum Jan Hublé De Bourgoyen, Driepikkelstraat 34, 9030 Mariakerke (Gent).

  • Minimumbedrag per bestelling is tien euro.

  • Betalen doe je ofwel rechtstreeks in de webwinkel op het moment van je bestelling, ofwel via een overschrijving achteraf. In dat geval ontvang je de betaalinstructies via e-mail. Je bestelling is pas definitief bij ontvangst van de betaling. 

  • Op zondag 4 december, tussen 13.30 en 17.00 uur, kom je het plantgoed halen op het basketbalveldje dat gelegen is tussen de sporthal Bourgoyen en het Natuurcentrum Jan Hublé. Details over dit afhaalmoment worden je tijdig doorgemaild.

  • Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Samengestelde pakketten

Je kunt uiteraard losse bomen en struiken bestellen naar keuze, maar we bieden ook vooraf samengestelde pakketten aan. Samen met de kweker kozen we voor vier verschillende pakketten voor vier verschillende toepassingen. Elk pakket bevat zestig stuks.

Houtkant

Wie wat ruimte heeft en weinig onderhoud wenst, kan zich wagen aan een houtkant. Om de vijf tot acht jaar wordt de houtkant kort boven de grond gekapt zodat hij weer kan uitschieten. Een houtkant is zeer geschikt als schermgroen, zicht- en windscherm of brede haag. Het aanplanten gebeurt bij voorkeur met groepen van eenzelfde soort, met een afstand van één meter in en tussen de rijen. Houd zeker rekening met de goede groeikracht van zwarte els.

Het pakket bestaat uit esdoorn, zwarte els, haagbeuk, hazelaar, lijsterbes en winterlinde, van elk tien stuks.

Bloeiende haag

Dit pakket bevat een selectie van opvallend bloeiende en vruchtrijke soorten, sommige met prachtige herfstkleuren. Door minimale snoei in het najaar bloeien de struiken ieder jaar uitbundig en dragen ze vruchten. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket bestaat uit rode kornoelje, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, lijsterbes en Gelderse roos, van elk tien stuks.

Bladverkleurende haag

Dit is een selectie van houtige planten die in de herfst een mooi gevarieerde bladverkleuring vertonen. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket bestaat uit veldesdoorn, haagbeuk, rode kornoelje, kardinaalsmuts, beuk en vuilboom, van elk tien stuks.

Wildpakket

Hierin zitten plantensoorten die rijkelijk vruchten en bessen produceren die geapprecieerd worden door het wild en snoepgoed zijn voor vogels.

Het pakket bestaat uit hazelaar, meidoorn, vogelkers, vuilboom, hondsroos en lijsterbes, van elk ook telkens tien planten.

Help je graag mee tijdens het afhaalmoment?

Zin om tijdens het afhaalmoment op 4 december een handje te helpen? We starten ‘s ochtends vroeg om alle boompjes en struiken uit de vrachtwagen te laden, te sorteren per soort en vervolgens bestelling per bestelling samen te stellen. In de namiddag bezorgen we alle klanten hun bestelling. Vooraf word je voldoende gebrieft. Uiteraard hoef je niet de hele dag te komen. Je wordt ook getrakteerd op een heerlijke hap en drankjes, en op eeuwige dankbaarheid natuurlijk!

Interesse? Mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

>> Plaats hier je bestelling