natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Dag van de Natuur op 26 en 27 november: ga jij mee aan de slag in de natuur in het Gentse?

Esben Runar bos-2 smaller

Maaien, snoeien, bomen planten... Tijdens de Dag van de Natuur steekt iedereen de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur flink ter hulp te komen? Kom dan in het weekend van 26 en 27 november naar een van onze natuurgebieden in en rond Gent. Zo help je niet alleen de biodiversiteit, maar verhoog je ook de belevingswaarde!

De Dag van de Natuur biedt je de kans om je helemaal uit te leven in een prachtige omgeving. Je maakt kennis met vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren en je gaat zelf mee aan de slag om samen grotere klussen te klaren. Kom gerust alleen, of breng je familie, vrienden en collega's mee.

Welkom jong natuurgeweld!

De editie van dit jaar staat in het teken van de ‘natuurbeschermers van de toekomst’. Ben je jong, lid van een jeugdbeweging, oudercomité of zorginstelling? Dan ben je zeker ook van harte welkom met je groep! Een ideaal moment om in verbondenheid samen te werken aan meer en betere natuur.

Wat, waar en hoe?

Vorig jaar kon je terecht op zeven locaties in het Gentse. Het werd een kletsnatte editie, maar toch trotseerden zowat honderd enthousiastelingen de regen. Ook dit jaar zien we het groots en kun je aan de slag in verschillende natuurgebieden. Kunnen we rekenen op een recordaantal deelnemers?

> Save the date! Binnenkort verneem je hier (en via onze sociale media) waar we dit jaar gaan werken en wat we daar precies gaan doen.