natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursus Waterkevers

geelgerande watertor luc meuris smal

Kevers hebben ooit de stap van land naar zoetwater gezet. Verschillende groepen volgden daarbij verschillende strategieën om zich onder water te kunnen handhaven. Maak kennis met de belangrijkste families van waterkevers en de manier waarop zij zich aanpassen aan een leven in het water. Leer de belangrijkste kenmerken zodat je die families kunt herkennen.

Waterkevers leven in een bepaald habitat in water, maar water is niet zomaar water. Welke zijn de belangrijkste ecologische elementen van wateroppervlakken en water? En hoe kieskeurig of weinig kieskeurig zijn waterkeversoorten voor hun habitat? Wat betekent de klimaatopwarming voor waterkevers? Beleef plezier in het observeren van het rijke waterleven door je eigen kleine ‘waterbiotoop’ aan te leggen in je tuin of op je balkon.

Tijdens de excursie gaan we met netten en scheppen aan de slag. We proberen soorten van de verschillende waterkeverfamilies te vangen en te herkennen. We bekijken de dieren in een schaaltje en brengen ze, indien mogelijk, op soortnaam. Daarbij hebben we ook aandacht voor andere watermacro-invertebraten.

Praktisch

  • Theorieles met powerpointpresentatie op 9 september, 19h30 - 22h00 

  • Excursie op 11 september, 9.30 uur tot circa 12.30 uur.

  • Plaats van afspraak voor de theorieles en de excursie : NMC De Bourgoyen, 
    Driepikkelstraat 32, 9030 Gent/Mariakerke

  • Prijs: 13 euro voor leden, 15 euro voor niet-leden

  • Organisatie: Natuurpunt CVN Gent

  • Lesgever: Luc Vanden Berge

  • Cursusbegeleider : Gunter Stoops,   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

  • Inschrijven via deze link

Foto: Luc Meuris - Geelgerande watertor