natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Cursus Natuurgids (Gent): schrijf je nu in

Luc Van Brussel -Landschap 5 - smal

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids misschien wel je ding! Lees verder voor meer info en om je in te schrijven.

 

Wat kan je verwachten?

De cursus, georganiseerd door Natuurpunt CVN, biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen: van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je met enthousiasme groepen gidst in de natuur. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden waaronder De Bourgoyen. Op die manier breng je je opgedane kennis meteen in de praktijk.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan de helft natuurexcursies. De activiteiten worden gespreid over één jaar zodat je de natuur in elk jaargetij leert kennen. Na deze cursus heb je een brede basiskennis over natuur en milieu, en heb je basisvaardigheden rond het begeleiden van groepen opgedaan.

Na het opdoen van praktijkervaring, het volgen van gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing en na een positieve evaluatie, ontvang je de badge van Natuurgids. Dit is het eigenlijke diploma. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

Praktisch

De theorielessen en excursies vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 9u00 tot 12u00. De eerste bijeenkomst is op 25 september 2021. Het afronden van de lessen en excursies is voorzien eind juni 2022. Aan het begin van de cursus ontvang je het definitieve programma.
Alle theoretische lessen gaan door in het NMC De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke (Gent).

Cursusbegeleider: Marc Depourcq   
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
GSM: 0474 930 418

Inschrijven

Online inschrijven en betalen kan via deze link: 
www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuurgids-gent-48205 
Het inschrijfgeld bedraagt 270 euro voor leden van Natuurpunt en 315 euro voor niet-leden.

Samenwerkingspartners

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt CVN Gent.

(foto: Luc Van Brussel)