natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Introductie tot de waterkevers en hun habitat; les en excursie
Dsc09546 Acilus sulcatus

Kevers hebben ooit de stap van land naar zoetwater gezet. Verschillende groepen hebben daarbij verschillende strategieën gevolgd om zich onder water te kunnen handhaven. Maak kennis met de belangrijkste families van waterkevers en hoe zij zich aanpassen aan een leven in het water. Leer de belangrijkste kenmerken zodat je die families kan herkennen.

 

Waterkevers leven in een bepaald habitat in water, maar water is niet zomaar water. Welke zijn de belangrijkste ecologische elementen van wateroppervlakten en water? En hoe kieskeurig of weinig kieskeurig zijn waterkeversoorten voor hun habitat? Wat betekent de klimaatopwarming voor waterkevers?

 

Beleef plezier in het observeren van het rijke waterleven door je eigen kleine ‘waterbiotoop’ in je tuin of op je balkon aan te leggen.

Tijdens de excursie (03/06) gaan we met netten en scheppen aan de slag. We proberen soorten van de verschillende waterkeverfamilies te vangen en te herkennen. We bekijken de dieren in een cuvet en brengen ze indien mogelijk op soortnaam. Daarbij hebben we ook aandacht voor andere water macro-invertebraten.

Lesgever: Luc Vanden Berge

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 15,00 €/leden Natuurpunt en 20,00€/niet-leden.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven ,via onderstaande link :
Introductie tot de waterkevers en hun habitat; les en excursie. | Natuurpunt
Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan. Pas na de betaling ben je volledig ingeschreven. Hebben we 7 dagen na je inschrijving je betaling niet ontvangen komt je plaats vrij. De 30 eerstbetalenden zijn zeker van hun plek.

Wanneer?
01/06/2023 van 19u30 tot 22u00
03/06/2023 van 10u00 tot 12u30
Afspraakplaats
NC Jan Hublé
Driepikkelstraat 32, 9030 Gent/Mariakerke

Begeleider : Luc Vanden Berge
 

Organisatie : Natuuracademie Gent

Gunter Stoops
0473934835
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 

Mede-organisator : Natuurpunt Natuuracademie