natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

zaterdag 26 januari 2019
Blankaart en de IJzerbroeken
zondag 27 januari 2019
Nieuwjaarswandeling in het Parkbos
zondag 27 januari 2019
Winterwandeling in de Gentbrugse Meersen
zaterdag 02 februari 2019
Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Blankaart en de IJzerbroeken
Zaterdag, 26. Januari 2019, 08:00 - 19:00

Karina Samyn, West-Vlaamse met een stevige Gentse connectie, is kind aan huis in de Blankaart. Ze wil haar liefde voor de IJzerbroeken graag met ons delen door ons rond te leiden. En volgens Karina is de winter de beste tijd om het gebied te bezoeken. In die periode verblijven er immers tot 20.000 vogels, vooral ganzen en eenden. Ook roerdomp, kleine zwaan en blauwe kiekendief zijn dan te zien. De Blankaart is van groot belang voor overwinteraars en is zowel een Ramsargebied als een Europees Vogelrichtlijngebied - de Ramsarconventie beschermt waterrijke gebieden wereldwijd en met de Vogelrichtlijn beschermt de EU de zeldzaamste vogels. 

Afspraak om 8.00 uur aan de Yachtdreef in Gent. We zijn rond 19.00 uur terug. Vergeet je warme kleren, waterdicht schoeisel en een lunchpakket niet. Kostendelend rijden, inschrijven is niet nodig. 

Locatie : de Yachtdreef in Gent.
Contact : Meer info bij Guy Huylebroeck op 0473/89.42.09 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012