natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Vlaams Steenuilenproject 2020 - Workshop
Zondag, 10. Februari 2019, 20:00 - 22:00

Twintig jaar geleden gingen enthousiaste vrijwilligers op pad om Vlaanderens kleinste uiltje te inventariseren. De resultaten van deze grootschalige Vlaamse steenuileninventarisatie werden voorgesteld in een speciaal themanummer van Oriolus en kwamen ook aan bod op het Second International Little Owl Symposium in Geraardsbergen.

Dit succesverhaal willen we graag nog eens herhalen en uit dit idee is het Vlaams Steenuilenproject 2020 geboren. Hierbij willen we gedurende twee opeenvolgende jaren inventariseren over gans Vlaanderen om te zien hoe de steenuilenpopulatie het nu doet in vergelijking met 20 jaar geleden.  Het doel is om al deze data te verwerken tegen 2020 en om de resultaten te presenteren via verschillende kanalen.

Om dergelijk groot project tot een succesvol einde te brengen hebben we uiteraard de hulp nodig van vele gedreven vrijwilligers die ons bijstaan bij het verzamelen van data. De inventarisatieperiode in 2019 loopt van februari tot maart. Wanneer het niet te winderig of nat is, kan je er ’s avonds op uit trekken, gewapend met een speaker, kaarten en waarnemingsformulier. De resultaten worden ingevoerd in een speciale projectpagina op de website van waarnemingen.be of kan je inscannen en doormailen naar de projectcoördinator.

Uiteraard sta je er als vrijwilliger niet alleen voor! Op 10 februari 2019 organiseren we een opleiding in NMC De Bourgoyen. Alle nodige gegevens zoals kaarten, geluidsfragmenten en protocol zijn online beschikbaar.

Heb je nog bijkomende vragen? Mail ze ons gerust door.

Wil je meewerken aan dit unieke project? Stuur dan snel een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en we bezorgen je snel meer informatie.

 

Afspraak op 10 februari 2019 om 20u in het Natuurpuntcafé, Driepikkelstraat 32, Gent- Mariakerke.

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012