natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Activiteiten

vrijdag 22 november 2019
Fotografiecafé: paddenstoelen en zwammen
zondag 24 november 2019
Dag van de Natuur in de Gentse natuurgebieden
zondag 24 november 2019
Herfstwandeling in de Gentbrugse Meersen
vrijdag 06 december 2019
Natuurpuntfuif

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Vogelwerkgroep: Het Zwin en de Uitkerkse Polder
Zaterdag, 21. December 2019, 08:00 - 19:00

De Uitkerkse Polder is in de winter een ganzenparadijs: uiteraard grauwe ganzen maar ook kleine rietganzen (hoewel steeds minder en minder door de klimaatopwarming), kolganzen, brandganzen, af en toe een roodhalsgans. Smienten en bergeenden overwinteren hier ook graag, samen met wat steltlopertjes als kemphaan en roofvogels als blauwe kiekendief en ruigpootbuizerd. De Uitkerkse Polder is het best combineerbaar met het Zwin, dat deze tijd van het jaar verrassingen als frater, sneeuwgors of strandleeuwerik in petto kan hebben. 

Afspraak om 8.00 uur aan de Yachtdreef in Gent. Kostendelend rijden. We wippen ’s middags ergens een frituur of een supermarktje binnen; dat zal van het weer afhangen. Inschrijven is niet nodig. We zijn terug rond 19.00 uur. Meer info bij Geert Spanoghe op 0478/28.15.23 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .  

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012