natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Vogelwerkgroep: De IJzerbroeken
Zaterdag, 22. Februari 2020, 08:00 - 19:00

Net als vorig jaar gidst Karina Samyn, West-Vlaamse met een stevige Gentse connectie, ons door haar geliefde IJzerbroeken. In deze periode verblijven hier tot 20.000 vogels, vooral ganzen en eenden. Maar ook roerdomp, kleine zwaan, rans- en velduil en blauwe kiekendief zijn nu mogelijk. Het belang van de Blankaart voor overwinteraars wordt duidelijk als je weet dat dit gebied zowel onder de Ramsarconventie valt (een verdrag dat het wereldwijd opneemt voor waterrijke gebieden) als een Europees Vogelrichtlijngebied is (waarmee de Europese Unie de zeldzaamste vogels beschermt). 

Afspraak om 8.00 uur aan de Yachtdreef in Gent of om 9.30 uur op de parking van de Blankaart. We zijn terug rond 19.00 uur. Vergeet je warme kleren, waterdicht schoeisel en een lunchpakket niet. Kostendelend rijden, inschrijven is niet nodig. Meer info bij Guy Huylebroeck op 0473/89.42.09 of  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012