natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Vogelwerkgroep: Sumava/Boheems Woud
Zaterdag, 4. April 2020, 08:00
Tot Zaterdag, 11. April 2020

Het Sumava Nationaal Park ligt in het zuidwesten van Tsjechië, langs de grens met Duitsland en Oostenrijk. Tot 1990 was het gebied ontoegankelijk voor het publiek (het IJzeren Gordijn, weet je nog) en bleef daarom vrijwel intact. Sumava is de Tsjechische naam voor Boheems Woud. Het is een uitstekend gebied voor grote zoogdieren met onder andere eland en edelhert. In de jaren 1970 werd lynx geherintroduceerd en er leeft nu een stabiele populatie. Maar ze te zien krijgen, is een ander paar mouwen! Het vogelrijk van Sumava bevat veel alpiene soorten, en dat is natuurlijk hyperinteressant. Soorten als drieteenspecht, witrugspecht, auerhoen, korhoen, hazelhoen, oeraluil en dwerguil zijn hier thuis. 

Kostendelend rijden, inschrijven verplicht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Richtprijs: 360 euro. Inbegrepen: 7 nachten verblijf in vol pension, lokale gidsen. Meer info bij Guy Huylebroeck op 0473/89.42.09 of  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012