natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Volzet: Duik de nacht in met Natuurpunt Gent en de Volkssterrenwacht
Zaterdag, 24. Oktober 2020, 19:00
Altijd al willen weten hoe het er ’s nachts aan toe gaat in de Bourgoyen? Zit je met je gezin vaak naar de sterrenhemel te turen? Wel dan: wees welkom in onze wereld, en stap met je gezin mee op sterrenkijkwandeling. Natuurpunt Gent en de Volkssterrenwacht Armand Pien organiseren bij helder weer een avondwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen. Een ervaren gids van Natuurpunt Gent wijst ons op het verborgen nachtleven in de Bourgoyen, daarna vleien we ons neer en wijst een vrijwilliger van de werkgroep Waarnemen van de Volkssterrenwacht Armand Pien ons de weg aan de (vroege) wintersterrenhemel. Terwijl we naar het hemelgewelf staren, kunnen we luisteren naar de heerlijke mythologische verhalen achter de sterrenhemel. Zijn alvast zeker van de partij: de Maan, Mars, Jupiter en Saturnus.
 

> Afspraak om 19.00 uur aan het NMC De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke (Gent). Geschikt voor kinderen. Neem een verrekijker mee als je die hebt, en ook warme kledij en eventueel een dekentje. Bij bewolkt en/of slecht weer kan deze activiteit niet plaatsvinden. Ben je al ingeschreven, dan krijg je vooraf een mailtje. Hou ook Facebook in de gaten voor updates.

> Vooraf inschrijven is verplicht via deze link (opgelet: beperkte plaatsen)

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012