natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Wil jij de Gentse natuur ook steunen? Doe een gift!

12473965 1252848751398080 5513561167581345997 oNatuurpunt Gent zet zich voor meer en betere natuur in het Gentse. Wie wil storten voor een specifiek project, kan dit doen op rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt Beheer vzw. Vermeld als mededeling 'Gift + het projectnummer van je keuze'. Alle projectnummers vind je onderaan deze pagina. 

 
Word donateur
 
Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurpunt Gent voor de volgende jaren is het aankopen van natuurgebieden in de Gentse regio. Dit is en blijft de meest structurele oplossing voor het veiligstellen van natuur in en rond Gent.

Aankopen kosten echter handenvol geld. Het Vlaams Gewest en de stad Gent subsidiëren die aankopen wel, maar er blijft toch altijd een belangrijk restbedrag over, dat wij als vereniging zelf moeten ophoesten. Bovendien is grond in stedelijk gebied duurder dan in buitengebied en hoe duurder de grond, hoe minder subsidies wij verhoudingsgewijs krijgen.

 

Er is een manier om ons te helpen bij het bereiken van die doelstelling: je kunt ons eenmalig een gift overmaken of - beter nog - maandelijks een (klein) bedrag overschrijven op onze projectrekening. Alle bedragen die je in de loop van het jaar overmaakt, worden op het einde van het jaar samengeteld en indien het totale bedrag 40 euro of meer bedraagt, krijg je automatisch een fiscaal attest waarmee je een deel van het gestorte bedrag kunt recupereren via belastingaftrek. In 2020 kun je uitzonderlijk tot wel 60% recupereren.

 
Je kunt je gift overmaken op het rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt vzw met als mededeling 'Project nummer 3615 - Natuurfonds Gent'.  Steun je liever een specifiek natuurgebied in Gent, Destelbergen of Sint-Martens-Latem? Hieronder vind je alle projectnummers van onze gebieden: vermeld dit projectnummer telkens in je mededeling. Je kunt ook rechtstreeks online storten: ook de links daarvan vind je hieronder terug.
 
Overzicht projectnummers Natuurpunt Gent