natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Natuurpunt Gent en Oikocredit: Samen voor meer natuur en een schoner klimaat

oiko
Natuurpunt Gent en Oikocredit slaan de handen in elkaar. De projecten van Oikocredit, die zich toespitsen op microfinanciering, duurzame landbouw, eerlijke handel en hernieuwbare energie in het Zuiden verdienen volgens ons alle steun. Iedereen die belegt bij Oikocredit via deze campagne levert meteen ook een bijdrage aan de Vinderhoutse Bossen. 

 

 

Zo'n 2,7 miljard mensen hebben vandaag geen enkele toegang tot financiële diensten. Zij kunnen geen bankrekening of spaarboekje openen, geld overschrijven of een kleine lening aangaan. En dus ook nooit een bedrijfje opstarten of iets anders ondernemen om hun levensomstandigheden te verbeteren. Omdat ze in een regio leven waar nog geen financiële diensten bestaan. Omdat ze te arm zijn, of omdat ze tot een gediscrimineerde minderheid behoren. Het systeem van microfinanciering wil hiervoor een uitkomst bieden.
 
Oikocredit streeft naar een wereld waarin iedereen een waardig bestaan kan opbouwen. De organisatie verleent kredieten aan mensen en gemeenschappen met een laag inkomen, en biedt beleggers tegelijk de kans om verantwoord te beleggen.
 
Milieu en klimaat staat – naast sociale impact – steeds hoger op de agenda van Oikocredit. Daarom wil de organisatie tegen 2020 minstens 200 miljoen euro investeren in hernieuwbare energieprojecten in ontwikkelingslanden in alle continenten: van particuliere zonne-energieprojecten tot grote windmolenparken. Een ideale gelegenheid om ook de handen in elkaar te slaan met Natuurpunt Gent. Door samen te werken verhogen beide verenigingen hun impact op natuur en klimaat, zowel in het Zuiden als lokaal, in Gent.
 

15209775403def0fb47d001ad133c2ca31da220a58Beleg een stukje van je spaargeld bij Oikocredit en steun de Vinderhoutse Bossen

Iedereen die via deze campagne belegger wordt bij Oikocredit, brengt automatisch ook 25 euro in het laatje voor de Vinderhoutse Bossen.

Daarnaast gelden de gebruikelijke voordelen van een belegging bij Oikocredit:

- een maximaal sociaal en ecologisch rendement voor het Zuiden

- een jaarlijks dividend voor jou als aandeelhouder

- een fiscaal attest (vanaf 380 euro)

Interesse? Beleg een stukje van je spaargeld bij Oikocredit en steun tegelijk de Vinderhoutse Bossen.

 

Zoek je meer info over beleggen bij Oikocredit? 
Hier lees je er alles over

Aan geld beleggen zijn altijd risico’s verbonden. De belegger kan zijn aandelen gedeeltelijk of volledig verliezen. Voor je belegt, lees de risico’s na op www.oikocredit.be/risico’s en lees de prospectus op www.oikocredit.be/prospectus