natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Over Eyck en bloemen: geleide wandeling over het Lam Gods en zijn flora

banner over eyck kleiner

Van 15 maart tot 30 september 2020 organiseert Natuurpunt Gent een exclusieve groepswandeling die kunst en natuur samenbrengt: Over Eyck en bloemen. We dompelen je onder in de natuurwereld en het landschap van nu en in de tijd dat het Lam Gods geschilderd werd. Je maakt kennis met de afgebeelde flora en krijgt uitleg over de achterliggende symboliek.

600 jaar later

Bijna zeshonderd jaar geleden voltooide Jan van Eyck de achttien panelen van het Lam Gods. Op dat meesterwerk staat een groot aantal planten en bloemen afgebeeld. Een natuurliefhebber die deze flora van dichtbij bekijkt, is verrast door de gedetailleerde weergave en de herkenbaarheid. En dat is ook een groepje natuurgidsen van Natuurpunt Gent niet ontgaan.  

Over Eyck en bloemen: unieke mix van kunst en natuur 

In 2020 organiseren we een exclusieve wandeling die kunst en natuur samenbrengt: Over Eyck en bloemen. We dompelen je onder in de natuurwereld en het landschap van nu en in de tijd dat het Lam Gods geschilderd werd. Je maakt kennis met de afgebeelde flora en krijgt uitleg over de achterliggende symboliek. Het Lam Gods zoals je het nooit eerder zag. 

Boek jouw geleide wandeling 

Benieuwd? Vraag met je vrienden, je team of familie een geleide wandeling aan. Elke groep van maximum 25 personen kan een wandeling aanvragen. Het project loopt van 15 maart tot 30 september 2020. Mis deze kans niet! Wie weet duurt het weer zeshonderd jaar voor we dit opnieuw organiseren... 

Boek hier je wandeling