natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Volzet: Van Eyck en het Lam Gods (kern Damvallei)
Zondag, 9. Mei 2021, 10:45 - 13:00

 

We wandelen de vijftiende eeuw binnen en duiken letterlijk en figuurlijk in het schilderij ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Van Eyck introduceerde nieuwe olieverftechnieken en het naturalisme in zijn werk kreeg navolging in heel Europa. We verkennen met gids Marleen De Bels de paradijselijke tuin (bij de gastfamilie Billemont) vanop de grond tot in de lucht. We dwalen tussen planten, stenen en betekenisvolle verhalen. Een tipje van de sluier… er groeit een paardenbloemrozet in de spleet van stenen op het paneel van de Pelgrims - symbool van het standvastige geloof van de bedevaartsganger.

Afspraak om 10.45 uur in de tuin van Villa Emma, Waterdreef 13, Sint-Amandsberg. Parkeren in de Waterstraat (de Waterdreef loopt dood). Verloop: een schets van de context als opwarmer gevolgd door een wandeling in de tuin… een Van Eyck-lusttuin en een aperitief als afsluiter. Kostprijs 5 euro, ter plaatse te betalen.

> Vooraf inschrijven is verplicht via deze link

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012