natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Volzet: Spinnen en insecten in de Gentbrugse Meersen
Zondag, 23. Mei 2021, 14:30 - 17:30

 

Wist je dat 80% van alle bekende diersoorten tot de geleedpotigen behoren? Ook insecten en spinnen behoren tot die succesrijke groep. En nuttig dat die beestjes zijn! Ze vervullen een hoop ecosysteemdiensten, zoals bloemen bestuiven. Zij zorgen voor ons fruit!

Daarnaast hebben veel van deze diertjes ook een intrigerende levensloop. Maar het is niet een en al vriendschap onder dat volkje. Op wandeling in de Gentbrugse Meersen zetten we de deur naar deze micro-macrowereld op een kier  en werpen we een blik naar binnen.

Vertrek om 14.30 uur, terug voor het donker wordt. Afspraak in de Boer Janssensstraat in Gentbrugge. Voorzie regenkledij en stevig schoeisel. Een loepje en een potje zijn zeker nuttig. Bereikbaarheid: bus 3 eindhalte DC Gentbrugge op 10 minuten wandelen, bus 9 met eindhalte Groeningewijk aan de vertrekplaats. Met de fiets via het jaagpad aan de Schelde, sla af in de Oude Scheldeweg in Gentbrugge en fiets tot het einde.

Bekijk de laatste berichten en coronarichtlijnen op www.wgbm.be.

> Vooraf inschrijven is verplicht via deze link

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012