natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Eetbare planten met medicinale werking in de Gentbrugse Meersen
Zondag, 27. Juni 2021, 14:30

 

Onkruid bestaat niet, maar veel mensen gebruiken de term ‘kruid’ toch voor ‘nuttige’ planten. Het gaat dan om nut als voedingsmiddel, smaakmaker of vanwege de heilzame werking. Samen gaan we in de Gentbrugse Meersen op zoek naar wat onze voorouders wisten over geneeskrachtige planten. Bloemen, planten, struiken en bomen die we kunnen gebruiken in de keuken, omdat ze eetbaar zijn of in de volksmond bekend staan voor een medicinale werking. Er valt veel te vertellen op deze tocht!

Vertrek om 14.30 uur, terug voor het donker wordt. Afspraak in de Boer Janssensstraat in Gentbrugge. Voorzie regenkledij en stevig schoeisel. Een loepje en een potje kunnen van pas komen. Bereikbaarheid: bus 3 eindhalte DC Gentbrugge op 10 minuten wandelen, bus 9 met eindhalte Groeningewijk aan de vertrekplaats. Met de fiets via het jaagpad aan de Schelde, sla af in de Oude Scheldeweg in Gentbrugge en fiets tot het einde. Bekijk de laatste berichten en coronarichtlijnen op www.wgbm.be

> Vooraf inschrijven is verplicht: link volgt binnenkort

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012