natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Bokjestocht (Vogelwerkgroep Gent+)
Zondag, 30. Januari 2022, 09:00 - 12:00

Opgelet: aangepaste planning - zie hieronder

Een bokje is niet alleen een mannelijk geitje, maar ook een kleine snippensoort. Bokjes broeden in Scandinavië en het noorden van Rusland en overwinteren onder andere bij ons. Ze zijn zo goed gecamoufleerd dat ze zich plat op de grond blijven drukken als er gevaar dreigt en ze wachten tot het allerlaatste moment om op te vliegen. Heel af en toe blijven ze zelfs gewoon zitten. De beste manier om bokjes te zien of te vinden, is om op een rij natte weilanden af te lopen tot er eentje opvliegt.

We gaan voor een geleide wandeling in en rond de Keuzemeersen waar waarnemingen van bokjes op minimum-afstand gegarandeerd zijn. Daarna bezoeken we vanaf dezelfde plaats, eveneens te voet, de Goedingekouter op zoek naar de overwinterende groep veldleeuweriken en andere akkervogels. De laatste jaren hebben enkele vrijwilligers van Natuurpunt hier de eerste stappen gezet binnen hun akkervogelproject.  

We spreken af onder de brug van de E40 aan de Leie, straat Keuze op zondag 30 januari om 9.00 uur.

Einde rond 12.00 uur. Laarzen verplicht!

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Inschrijvingen (verplicht) bij  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012