natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Spechtentocht (Vogelwerkgroep Gent+)
Zondag, 13. Maart 2022, 09:00 - 12:00

De Makegemse Bossen in Merelbeke vormen een 200 hectare groot, min of meer aaneengesloten oud bosgebied met tussenliggende weilanden, dat al op de 18de-eeuwse Ferrariskaarten staat. Zowel voor fauna als voor flora is dit gebied is een van de rijkste boscomplexen van Vlaanderen. Hier broeden onder andere de vijf Vlaamse spechtensoorten (kleine, middelste en grote bonte specht, groene en zwarte specht). Je kunt ze niet altijd horen of zien, het is dus een beetje spannend hoeveel we er zullen kunnen optekenen. Begin maart is een goede periode om op spechtenjacht te gaan: de vogels zijn dan immers op vrijersvoeten en dat gaat gepaard met het nodige kabaal.

Afspraak aan Brasserie De Zoete Zonde, Bosstraat 1, Merelbeke (Munte) om 9.00 uur. Einde rond 12.00 uur. Inlichtingen en verplicht inschrijven bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Maximum 20 deelnemers.

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012