Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Sterrenwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen
Zaterdag, 22. Oktober 2022

In groep gaan we naar de plek waar de sterrenkijkers opgesteld staan. Onderweg kunnen onze ogen wennen aan de duisternis en staan we stil bij het verschil tussen dagactief en nachtactief. Welke impact heeft dat op het gebruik van onze zintuigen? Hoe hulpeloos zijn wij in het duister, en hoe wonderlijk past de natuur zich aan? We speuren naar dieren die 's nachts leven en krijgen te horen hoe ze dat doen. De astronomen van de Volkssterrenwacht Armand Pien vertellen ons alles over sterrenbeelden, planeten of de deepsky-objecten. Terug bij het natuurcentrum ontdekken we welke nachtvlinders zich lieten lokken door de speciale nachtvlinderlamp. Je kunt de vlinders gemakkelijk van dichtbij bekijken en ook weer vrijlaten. In het Natuur.Café is er mogelijkheid tot een drankje of kleine versnapering.

Van 19.00 tot 21.30 uur in het Natuurcentrum Jan Hublé. De activiteit kost 3 euro voor Natuurpuntleden, niet-leden betalen 5 euro. Inschrijven via deze link (max. 40 deelnemers).

Opmerking: Het is niet mogelijk voor de Sterrenwacht om op de website te kiezen of je €3 of €5 betaalt. Vandaar dat iedereen €5 betaalt om in te schrijven, maar leden van Natuurpunt krijgen de avond zelf dan €2 terug. Dat bleek na wat wikken en wegen de makkelijkste oplossing. 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012