natuurpuntgent

Activiteiten

zaterdag 03 december 2022
Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen
zondag 04 december 2022
Geleide wandeling in het Parkbos
woensdag 07 december 2022
Natuur.Atelier voor gezinnen
zaterdag 10 december 2022
Allereerste beheeractiviteit in de Rosdambeekvallei

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Activiteitenkalender Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Wintervogels aan de Belgische kust (Vogelwerkgroep Gent+)
Zondag, 18. December 2022, 08:00 - 19:00

We wachten een beetje af waar de voorbije dagen interessante waarnemingen zijn gedaan, maar twee gebieden die kans maken op deze tocht zijn de Uitkerkse Polders en het Zwin. Uitkerke is in de winter een ganzenparadijs: uiteraard voor grauwe gans, maar ook kleine rietgans (hoewel steeds minder door de klimaatopwarming), kolganzen, brandganzen en af en toe een roodhalsgans. Smienten en bergeenden overwinteren hier ook graag, samen met steltlopertjes als kemphaan en prooivogels als blauwe kiekendief en ruigpootbuizerd. Het Zwin kan in deze tijd van het jaar zorgen voor verrassingen als frater, sneeuwgors of strandleeuwerik.

Afspraak om 8.00 uur aan de parking van de Yachtdreef in Gent. We wippen ergens een frituur of een supermarktje binnen, afhankelijk van het weer. Kostendelend rijden tegen € 0,08 per persoon en per kilometer. We zijn terug rond 19.00 uur. Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

> Inschrijven verplicht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Terug

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012