natuurpuntgent

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Welkom op de site van Natuurpunt Gent
Aangepaste openingstijden in de zomer

animal-967657 1920 smal

Tijdens de zomermaanden gaan we in een gedeeltelijke zomerrust. Eerst het goede nieuws: je vertrouwde Natuur.Café aan de Bourgoyen blijft gewoon geopend zoals voorheen. Ook onze publieksactiviteiten lopen door. Maar het secretariaat van Natuurpunt Gent, De Stek, en het onthaal in het bezoekerscentrum van de Bourgoyen sluiten de laatste twee weken van juli. Lees meer om alle data nog eens op een rijtje te zien.

Lees meer...
 
Cursus Natuurverkenner zomerformule 2021 (Gent)
Luc Van Brussel -Landschap 4 smal
In deze instapcursus voor natuurliefhebbers, word je gedurende 5 zaterdagen ondergedompeld in de natuur in jouw onmiddellijke omgeving. Een pragmatische cursus waar je elke dageen ander facet van de natuur leert kennen: landschappen, planten, dieren,  ecologie en biodiversiteit.
 
Lees meer...
 
Cursus Natuurgids (Gent): schrijf je nu in

Luc Van Brussel -Landschap 5 - smal

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids misschien wel je ding! Lees verder voor meer info en om je in te schrijven.

 
Lees meer...
 
Cursus Zoogdieren (Gent)
Duizendsoortendag 5 van 53 frank maes smal
 

Wist je dat er in onze Vlaamse natuur ongeveer 70 wilde zoogdiersoorten rondlopen, -zwemmen of –vliegen? Net als wij hebben ze een constante lichaamstemperatuur en brengen ze levende jongen ter wereld, die ze met de grootste zorg omringen. Tijdens de zoogdierencursus “full option” combineren we theorie met de belangrijkste methoden om deze geheimzinnige dieren te inventariseren. We lichten dus niet alleen de soorten en hun levenswijze toe, maar we gaan ook vleermuizen beluisteren met een bat-detector, braakballen pluizen, muizen vangen met live-traps en spoorzoeken.
Duik mee de nacht in en laat je onderdompelen in de wondere wereld van onze zoogdieren.

Lees meer...
 
Cursus Waterkevers

geelgerande watertor luc meuris smal

Kevers hebben ooit de stap van land naar zoetwater gezet. Verschillende groepen volgden daarbij verschillende strategieën om zich onder water te kunnen handhaven. Maak kennis met de belangrijkste families van waterkevers en de manier waarop zij zich aanpassen aan een leven in het water. Leer de belangrijkste kenmerken zodat je die families kunt herkennen.

Lees meer...
 
1000-soortendag in de Vinderhoutse Bossen: ga je mee de uitdaging aan?

1000-soortendag comp

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni kammen we de Vinderhoutse Bossen uit! We willen zoveel mogelijk planten- en diersoorten vinden, want zo kunnen we de verspreiding van zeldzame en waardevolle soorten verder in kaart brengen en eventueel ook nieuwe soorten voor het gebied ontdekken. Wil jij meedoen? Schrijf je dan in voor een geleide wandeling en/of registreer zelf alle soorten die je op eigen houtje spot. Lees verder voor alle info.

Lees meer...
 
Natuurpunt Gent koopt bijna 14 hectare topnatuur in omgeving Rosdambeekvallei

2020-08-15 035 rosdambeekvallei bel 134-3791 - smal

Onlangs kon Natuurpunt twee bijzondere aankopen realiseren op minder dan honderd meter afstand van elkaar. We kochten ruim 9,5 hectare in de Rosdambeekvallei en nog eens ruim 4 hectare op Afsneekouter, tussen de Rosdambeekvallei en de Keuzemeersen. Samen goed voor 13,7 hectare! Het gaat om waardevolle natuur, die we in de toekomst willen delen met alle inwoners in het Gentse.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7