natuurpuntgent

WG Gentbrugse meersen

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Giften aan Natuurpunt eren inzet Luc De Vos voor de Gentse natuur

 

overhandiging cheque WalryHet nieuws van de veel te vroege dood van Luc De Vos heeft ook ons heel erg geraakt. Voor veel Natuurpunters was hij naast cultuuricoon ook de man met een hart voor de natuur. Jarenlang was hij een graag geziene gast op debatten, benefieten en de Gentse  Big Jump, een actie voor zuiver water in de binnenstad.
De oproep van de familie om giften te storten voor het natuurgebied de Gentbrugse Meersen heeft velen ertoe aangezet om Natuurpunt met een gift te steunen. Deze steun is hartverwarmend en onmisbaar voor ons. Natuurpunt Gent wil iedereen die hierbij betrokken was uitdrukkelijk bedanken, in de eerste plaats de familie van Luc De Vos, maar ook het Trefpunt, boekhandel Walry , het  Bisdom Gent en alle individuele schenkers.
Gronden aankopen is een van de succesvolle manieren voor Natuurpunt om de open ruimte die er nog is veilig te stellen voor de  toekomst.  De Gentbrugse Meersen worden de volgende jaren door de stad Gent ingericht als groenpool: een recreatie- en natuurontwikkelingsgebied. Begin 2014 maakte Natuurpunt afspraken met de stad Gent over de aankoop van terreinen. Omwille van besparingen kan de stad niet alle grond zelf aankopen. Intussen heeft Natuurpunt al de eerste vijf hectaren aangekocht en lopen er onderhandelingen over de aankoop van andere percelen. De giften via de oproep van de familie van Luc De Vos laten ons toe om samen met giften van buren en sympathisanten, de eerste aankoop af te ronden en verder te onderhandelen voor nieuwe  gronden. 
Op dinsdag 3 februari 2015 overhandigde Boekhandel Walry ons een cheque met de opbrengst (1750 €) van hun actie