natuurpuntgent

Invertebratenwerkgroep

                                             natuur27 2

nieuwsbrief ONTVANG DE NIEUWSBRIEF
nieuwsbrief  WAARNEMINGEN

 

 twitter  facebook

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

Schermafbeelding 2018-12-10 om 10.24.27 

Impressies uit Wallonië

Natuurpunt Gent heeft al vele jaren regelmatig contact met ‘Natagora Semois Ardennaise’, een afdeling van onze Waalse zustervereniging Natagora. De voorzitster van deze afdeling is Huguette Reynaerts, dochter van Maurice Reynaerts, de oprichter van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen. De filmpjes die ze ons op regelmatige tijdstippen toestuurt, willen we jullie niet ontzeggen. Ze tonen alvast haar grote liefde voor de natuur. 

 

 

 

 


Ontstaansgeschiedenis en werking. Iedereen welkom!

OBE20050522ExcursieIWG 014bewIk weet niet of je je de zomer van 2003 nog voor de geest kunt halen. Europa ging toen gebukt onder een hittegolf van formaat. Vogels zochten een veilig plekje in de schaduw en planten maakten een verschroeide indruk. Vogelkijkers en plantenfreaks hadden dus een geldig excuus om een terrasje te doen in plaats van sloten of duinen af te speuren.
Maar anderzijds kwam er die zomer, door dat warme weer, ook een ander patroon aan het licht. Bepaalde insectensoorten, zoals de Kolibrivlinder, rukten op uit zuidelijker regionen en eisten de aandacht op. En wat nog opviel... blijkbaar bestond er in het Gentse niet enkel belangstelling voor vogels en planten. Hier en daar ontmoetten we mensen met een enorme kennis over insecten en andere kleine kriebelbeestjes.
Die nieuwe ontmoeting, zowel van een boeiende soortengroep als van nieuwe gezichten, deed ons beslissen om in het najaar van 2003 van start te gaan met een heuse  werkgroep die zich zou toeleggen op al die ongewervelde diertjes - met een geleerd woord 'Inverteraten' genoemd. Sindsdien heeft de Invertebratenwerkgroep een gevarieerd en evenwichtig programma. Tijdens de wintermaanden ligt de nadruk op het organiseren van cursussen en tijdens het voorjaar trekken we graag het veld in om onze opgedane kennis te toetsen. Als je zin hebt om ook meer over invertebraten (en insecten in het bijzonder) te weten te komen, houd dan de activiteitenkalender van natuurpunt Gent met argusogen in de gaten. Voor je het weet ontdek je een cursus over een soortengroep als vlinders of libellen waar je altijd al alles over had willen weten. Of misschien ontdek je wel een excursie vlak in je buurt. Ook als je zin hebt om tijdens de excursies gewoon wat te bewonderen, te determineren of te fotograferen, ben je welkom.
De Invertebratenwerkgroep van Natuurpunt Gent is een feit! We hoeven nu niet meer te wachten op een hete zomer, we zijn nu het hele jaar door actief. En ook jij bent van harte welkom!

Contactpersoon

Olivier Beck
Aambeeldstraat 38
9000 Gent
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
0485 93 82 84
09 253 27 34