natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Welkom bij Natuurpunt Gent!

14495531 1467009173315369 1536566076307215645 n

Natuurpunt Gent zet zich in voor meer en betere natuur in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem. Zowat 9000 gezinnen zijn er lid van Natuurpunt. Dat maakt Natuurpunt Gent de grootste afdeling van Natuurpunt in Vlaanderen.

Om de natuur in en rond Gent veilig te stellen, kopen we zo veel mogelijk gronden aan. Vervolgens beheren we die gronden zodat de natuur alle kansen krijgt om zich verder te ontwikkelen. De meeste van onze gebieden maken we toegankelijk voor het publiek: zo kan iedereen genieten van de natuur dichtbij huis. We organiseren ook een heleboel activiteiten en evenementen voor het brede publiek. Zo vormt Natuurpunt Gent een warm nest voor alle inwoners van Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem.

Onze meer dan 450 vrijwilligers vormen de ruggengraat van onze vereniging. Ondersteund door vijf personeelsleden zijn ze actief op vele vlakken: mensen rondgidsen in de natuur, hen verwennen in ons café en bezoekerscentrum, natuur kopen en beheren, soorten bestuderen, het magazine ineen knutselen, kinderen animeren, het beleid en bestuur op zich nemen, doldwaze activiteiten en evenementen organiseren, en veel meer. 

 
Missie, visie en meerjarenplan 2022-2026
In het kader van de opmaak van ons meerjarenplan 2022-2026, hebben we de missie en visie grondig onder de loep genomen. Dit denkproces heeft geleid tot een vernieuwde missie en visie. Wil je bovendien meer weten over onze prioritaire doelstellingen voor 2022-2026? Dan vind je hier de link naar ons meerjarenplan.
Lees meer...
 
Een stukje geschiedenis

Natuurpunt Gent is eind 2001 ontstaan bij de fusie van de twee belangrijkste Vlaamse natuurverenigingen - vzw De Wielewaal en vzw Natuurreservaten - tot vzw Natuurpunt. Natuurpunt Gent is de Gentse afdeling van Natuurpunt. Onze afdeling kwam tot stand door het samengaan van Actiegroep Bourgoyen-Ossemeersen, De Wielewaal Gent en de kern van Natuurreservaten in Sint-Martens-Latem.

Lees meer...
 
Hoe zit de structuur van Natuurpunt Gent in elkaar?

Kort samengevat bestaat Natuurpunt Gent uit de bestuursorganen (Algemene Vergadering, Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur) en 19 werkvelden. Voor elk werkveld is er een werkveldverantwoordelijke, en de personeelsleden van de vereniging krijgen diverse werkvelden toegewezen die zij ondersteunen.

Lees meer...