natuurpuntgent

Natuurpuntvlees in Gent

logo veeakker

Blikvanger

 

 

 

 

 


Welkom bij Natuurpunt Gent!

14495531 1467009173315369 1536566076307215645 n

Natuurpunt Gent zet zich in voor meer en betere natuur in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem. Zowat 9000 gezinnen zijn er lid van Natuurpunt. Dat maakt Natuurpunt Gent de grootste afdeling van Natuurpunt in Vlaanderen.

Om de natuur in en rond Gent veilig te stellen, kopen we zo veel mogelijk gronden aan. Vervolgens beheren we die gronden zodat de natuur alle kansen krijgt om zich verder te ontwikkelen. De meeste van onze gebieden maken we toegankelijk voor het publiek: zo kan iedereen genieten van de natuur dichtbij huis. We organiseren ook een heleboel activiteiten en evenementen voor het brede publiek. Zo vormt Natuurpunt Gent een warm nest voor alle inwoners van Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem.

Onze meer dan 450 vrijwilligers vormen de ruggengraat van onze vereniging. Ondersteund door vijf personeelsleden zijn ze actief op vele vlakken: mensen rondgidsen in de natuur, hen verwennen in ons café en bezoekerscentrum, natuur kopen en beheren, soorten bestuderen, het magazine ineen knutselen, kinderen animeren, het beleid en bestuur op zich nemen, doldwaze activiteiten en evenementen organiseren, en veel meer.